Gull og verdensrekord!

Postet av Idrettslaget Kraftsport den 20. Nov 2010

Gull og verdensrekord i markløft for superveteraner + 70 år

NM U/J/V 2010

Mossehallen, Moss, fredag 19. november 2010

Serien min var 172,5 - 104 - 208 = 484,5 kg.
(Uten superdrakt i knebøy og uten benkskjorte i benkpress.)

Resultatet ble verdensrekord i markløft, samt norgesrekord i knebøy, benkpress, benkpress enkeltløft, markløft og sammenlagt i kl. 82,5 kg superveteran + 70 år.

Undertegnede oppdaget for omtrent en måned siden at verdensrekorden i markløft var 207,5 kg i min klasse og kategori (82,5 kg superveteran + 70 år). Raskt oppstod ideen om at dette lå innenfor min rekkevidde, ettersom
200 kg i markløft gikk veldig greit under Veteran-NM i fjor. Uten å ha deltatt på stevner eller vært oppe på 200 kg i markløft siden i fjor, ble utfordringen å skape tilstrekkelig sterk motivasjon for å ta verdensrekorden under årets Veteran-NM. To viktige nyheter i løpet av den siste måneden bidro aktivt i motiveringsprosessen, nemlig at det blir slutt på muligheten til å sette verdensrekorder i nasjonale mesterskap (norgesmesterskap) og at det blir innført nye vektklasser i styrkeløft fra og med 01. januar 2011. Det siste innebærer jo, som flere allerede har påpekt, at de gjeldende rekorder i styrkeløft per 31. desember 2010 vil bli stående til ”evig tid”.

Min ”Operasjon verdensrekord” besto av én fysisk og én mental del. Den fysiske biten besto i å spisse formen til det ytterste i løpet av den måneden som var til disposisjon, unngå skader og liknende ting (eksempelvis har forbruket av antibakteriemidler på hendene økt kraftig den siste måneden for å unngå forkjølelse), samt holde kroppsvekten ved like. Det siste lyktes ikke helt, ettersom jeg veide inn på bare 79,9 kg, hvilket selvsagt økte usikkerheten noe foran løftingen. Den mentale biten gikk ut på å stålsette seg for oppgaven, gjentatte ganger tenke seg inn i hvordan løftet skulle utføres og til slutt å skaffe seg tro på at det faktisk var mulig.

På stevnedagen var planen å ta et sikringsløft i første forsøk, sette norgesrekord i andreløftet og kutte ut det tredje løftet i både knebøy og benkpress. Dermed var to løft og krefter spart foran markløft. I markløft var taktikken å ta et sikringsløft, sette norgesrekord i andreløftet og forsøke på verdensrekord i sisteløftet. Da vi endelig kom til dette siste markløftet, hadde stevnet vart i over 6 timer, hvilket viser at en styrkeløfter også må ha en viss utholdenhet. Men planen ble fulgt til punkt og prikke, den fungerte utmerket og det hele var bare veldig gøy!

Stor takk til laglederne, Paal Solberg og Øystein Løndalen! Uten hjelp fra dem hadde det ikke vært mulig å pynte på verdensrekorden.

Resultater fra mesterskapet her.

HMA

o0o


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.