Antidopingseminar

Postet av Idrettslaget Kraftsport den 16. Jun 2022

Onsdag 15.06.22 hadde IL Kraftsport besøk av Antidoping Norge ved Thea Torvlund Langeland. Antidopingseminaret ble avholdt i cafeen, Skedsmohallen. Thea fortalte om arbeidet som gjøres både med forebygging i form av informasjon, kontroller og etterforskning. 

Forebygging med god informasjon er en viktig og prioritert del av arbeidet. Hun fremhevet særlig NSF som et forbund som har tatt et standpunkt og fremmer ren idrett,  IL Kraftsport har nulltoleranse for doping og har stort fokus på dette i alt vi driver med. Vi krever bl.a. at alle utøvere tar nettkurset "Ren Utøver" før de melder seg inn,  

30 % av alle dopingkontroller utføres i breddeidretten, men her finner vi hele 90 % av dopingsakene! Det kan være alt fra utelatelse, altså å nekte å møte opp til kontroll til bruk å kosttilskudd som inneholder spor av forbudet stoffer til bevisst doping. 30 % av alle dopingkontroller forgår i toppidrett og den siste tredjedelen blant utøvere med meldeplikt. Vi fikk grundig informasjon om hvordan dopingkontroller utføres, hvilke rettigheter vi har og hvor vi kan finne informasjon. Tusen takk for et engasjerende foredrag Thea og stor takk til alle de fremmøtte!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.